Campanie de donare de sange in Arhiepiscopia Dunarii de Jos

Elena NastaseAllgemein

IMG_2252

Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi a organizat în perioada 10-11 noiembrie a.c. o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor  în urma incendiului din 30 octombrie de la Clubul Colectiv, Bucureşti.

În cadrul acestei acțiuni umanitare gălățenii s-au implicat în număr atât de mare încât capacitatea Centrului de Transfuzie Sanguină a fost depășită. De aceea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis să pună la dispoziție cabinetele Centrului Medical „Sfinţii Cosma şi Damian“ din cadrul Aşezământului Social-Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“.

La campania din aceste zile  au participat slujitori de la Centrul Eparhial, de la Catedrala Arhiepiscopală şi de la parohiile din cadrul Protoieriei Galaţi, profesori ai Departamentului Teologic ai Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie şi ai Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi, studenţi teologi, elevi seminarişi, profesori de religie şi angajaţi neclericali de la parohiile din municipiu.

Centrul de Transfuzie Sanguină – Galați a asigurat buna desfășurare a campaniei, prin personalul specializat și aparatura tehnică necesară.

În funcţie de necesitate şi disponibilitate, campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos va continua şi în zilele următoare.

Sursa:

http://edj.ro/index.php/noiembrie-2015/3413-campanie-de-donare-de-sange-in-arhiepiscopia-dunrii-de-jos