Promovarea dezvoltării personale a copiilor prin activitati creative

Elena NastaseGenerală

pf_1433244997

La inițiativa Direcției Județene pentru Cultură, „Galati 2020” a prezentat piesa „Domnul Goe” de I.L. Caragiale, pe 30 mai. Prin intermediul acestei piese s-a dorit recrearea în Galați, a atmosferei sfârțitului de secol al XIX-lea și a făcut parte din evenimentul „La pas în Grădina Publică prin Galații de altădată”, pentru care echipa Galati 2020 a pregătit un moment artistic realizat de copiii Centrului Sf. Spiridon. Piesa „Domnul Goe” a fost jucată de copiii Centrului. Pentru majoritatea, a fost prima dată când au jucat într-o piesă și totuși nu s-au temut să apară pe scenă, arătând o punere în scenă excelentă. Publicul acestui eveniment a fost impresionat de implicarea și talentul creator al acestor copii.

Evenimentul a avut o semnificație dublă: educațională și intergenerațională, întrucât tinerii actori s-au pregătit cu sprijinul profesorilor din școala unde învață și mai ales, a profesorilor din centru, reușind să obțină rezultate bune și să se implice atât în activitățile de la școală, cât și în cele extra-curriculare.

După experiența aceasta și altele în care s-au implicat în ultima perioadă, atât elevii, cât și profesorii sunt dedicați ideii de a se implica și mai mult în astfel de activități menite să bucure ceilalți copii și în proiecte viitoare  care să le mențină treaz interesul pentru dezvoltarea de sine și educația prin artă și creativitate.

Prin sprijinul acordat acestor acțiuni, Galati 2020 își propune să sensibilizeze comunitatea locală asupra copiilor și asupra nevoilor lor și să promoveze dezvoltarea unui mediu mai ofertant în ce privește dezvoltarea lor în Galați.

De asemenea, sub egida aceluiași eveniment care s-a desfășurat pe durata întregii zile de 30 mai, a fost organizat și spectacolul de teatru al tinerilor actori de la Liga pentru Artă. Aceștia au jucat piesa Buzunarul cu pâine, de Matei Vișniec, la Centrul Multicultural Dunărea de Jos.

Nu putem ști ce le rezervă viitorul copiilor. Poate unii dintre ei vor deveni actori, precum tinerii din Liga pentru Artă sau vor lucra în domenii ce necesită să fii creativ, dar chiar și dacă nu, este important să intre în contact cu arta, în diferite moduri, întrucât arta e o formă de a te descoperi pe tine însuți, la toate nivelele.