Kick-Off ERASMUS+-Project FairGuidance in Tübingen

Elena NastaseAllgemein

12243054_877648178998074_4610622327168176096_n

Parteneriat strategic Germania-Romania-Bulgaria.

Procesul învățării poate fi distractiv și e important să aibă un impact pe termen lung asupra individului.
Educația nu se oprește doar la anii de învățământ, ci ea poate continua în fiecare zi a vieții noastre și ne ajută să facem față schimbărilor și provocărilor permanente cu care ne confruntăm zilnic.

Schimbările demografice, precum și cea mai recentă provocare a țărilor de pe continutentul european, migrația, demonstrează cât de mult mai avem în pegătirea noastră sufletească, cognitivă, pentru a primi, înțelege, gândi și aplica soluțiile necesare pentru a face față schimbării.
Despre aceasta este vorba și în proiectul FairGuidance, finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene.
Proiectul este un parteneriat strategic între România, Bulgaria și Germania, cu o durată de 2 ani și principalul obiectiv al proiectului este cel de a stabili servicii de îndrumare și orientare personală și profesională în cele 3 țări participante prin elaborarea unui set de instrumente specifice dedicate consilierilor în educație și carieră.
În România, conceptul de învățare pe toată durata vieții abia începe să fie înțeles și aplicat. Tocmai de aceea, ne propunem ca prin intermediul proiectului să contribuim la creșterea conștientizării învățării permanente ca o provocare continuă și mai ales, o oportunitate pentru îmbunătățirea calității vieții.
Ministerul Culturii și Educației Baden-Württemberg, Diakonia Württemberg, Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, AJOFM și ONG-uri din cele trei țări sunt parteneri în proiectul FairGuidance.